Paulien Peters brengt boek 'Werken aan je zelfbeeld' uit

Op 31 juli is het boek 'Werken aan je zelfbeeld, COMET voor kinderen en jongeren' in de KAP reeks van Bohn Stafleu van Loghum uitgebracht. Het boek is geschreven door Paulien Peters, gedragswetenschapper bij Polikliniek Intermetzo in Zutphen. Het boek bestaat uit een handleiding en twee werkboeken (groepsversie en individuele versie). De groepsversie is in samenwerking met de Polikliniek Intermetzo Zutphen ontwikkeld. Het boek is o.a. te bestellen via bol.com en bsl.nl.

Meer informatie over het boek
In deze therapeutenhandleiding wordt het protocol Zelfbeeldtraining theoretisch en praktisch uitgelegd. Er wordt ingegaan op de individuele en de groepsbehandeling, waardoor je als therapeut na het lezen van deze handleiding met beide versies aan de slag kunt. De Zelfbeeldtraining is toepasbaar bij onder andere stemmingsproblemen, gedragsstoornissen en angststoornissen. Hiermee kun je als psycholoog, orthopedagoog, psychiater of andere hulpverlener een grote groep kinderen en jongeren meer zelfvertrouwen geven.

De bijbehorende werkboeken (een voor het individuele protocol en een voor het groepsprotocol) zijn geschreven voor kinderen en jongeren. Het individuele protocol is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar tot ongeveer 18 jaar, het groepsprotocol is geschikt voor jongeren en adolescenten tot 24 jaar. Bekend is dat, door de Competitive Memory Training (COMET) van Kees Korrelboom, een negatief zelfbeeld bij volwassenen effectief behandeld kan worden. Dit protocol is een voor kinderen en aangepaste versie van COMET.

Werken aan je zelfbeeld. Comet voor kinderen en jongeren..jpg